FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

Ffmpeg2Theora suomeksi

Johdanto

ffmpeg2theora

ffmpeg2theora on erittäin hyödyllinen sovellus, jolla voit käsitellä kaikenlaista videota Ogg Theora -videotiedostomuodossa ("koodekissa").

On melko mahdotonta tehdä nopeaa yhteenvetoa kaikista fmpeg2theora-ohjelman toiminnoista, sillä se on hyvin tehokas ohjelma. Voit lähettää elävää kuvaa videokamerasta nettiin, kaapata videota DV-kamerasta, muuttaa muita formaatteja Ogg Theoraksi, muuttaa videotiedostojen kokoa, lisätä ylimääräisiä ääniraitoja, jne.

Se on komentoriviltä toimiva ohjelma, mikä merkitsee, että graafista käyttöliittymää ei ole, ja joudut kertomaan ffmpeg2theoralle komennoilla mitä sen täytyy tehdä. Linuxissa käyttäisit päätettä, kuten tässä: 

shell_en

Windowsin komentorivi näyttää tältä:

ffmpeg2theora_5_en

Ohjelman käyttäminen komentoriviltä tähän tapaan vaatii totuttautumista, mutta siitä tulee helpompaa ja nopeampaa vähitellen, jos jaksat opetella sen. Voit myös leikata ja liittää komentoja nopeasti tehdäksesi hyvin tehokkaita toimenpiteitä ilman loputonta asetusten etsimistä graafisesta käyttöliittymästä.

 

Voit kysyä miksi on parempi käyttää Ogg Theoraa kuin MP4:n kaltaisia yleisempiä videotiedostomuotoja. Et ehkä tiennyt tätä, mutta yhtiöt omistavat monet videotiedostojen formaatit - tämä voi joskus aiheuttaa ongelmia. Jos käyttäjät keskittyvät MP4:n kaltaisiin yksityisomisteisiin videoformaatteihin, videosovellusten tulevaisuus on melko synkkä. Vaikka loppukäyttäjät eivät joudu maksamaan MP4-teknologiasta, ohjelmien tekijät joutuvat. Tämä merkitsee, että enkoodaamalla vain kaupallisiin, suljettuihin formaatteihin rajoitat vapaiden ja saatavilla olevien työkalujen mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Nykyisin on yleistä enkoodata flv (flash) -tiedostomuotoon videon liittämiseksi verkkosivuille. Flashin omistaa Adobe. On kuitenkin mahdollista liittää Ogg-tiedostoja verkkosivuille yhtä helposti. Antaaksemme verkkosivujen kehittäjille tämän rohkaisun meidän tulisi laittaa videomme saataville Ogg Theora -formaatissa.

 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.