FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

FLOSS Manuals suomeksi

Lue

Käyttöoppaiden lukeminen

Pyrimme tarjoamaan laadukasta ja vapaata dokumentaatiota vapaiden ohjelmistojen käytöstä. "Vapaalla" tarkoitamme ilmaista: tieto ei maksa rahaa internet-yhteydestä aiheutuvien kustannusten lisäksi. Kuitenkin tarkoitamme myös "vapaata" siinä mielessä, että voit kopioida, jaella ja muunnella käyttöohjeita.

Kaikki käyttöoppaat ovat saatavilla verkkosivumme etusivun kautta, jossa dokumentaatio on organisoitu muutamaan kategoriaan ohjelmatyyppien mukaan.

etusivu

Näet listan kategorioista oranssilla ja jokaisen kategorian ohjelmat on listattu alla harmaalla. Jos napsautat jonkin ohjelman nimeä, pääset suoraan kyseisen ohjelman käyttöoppaaseen. Jos esimerkiksi napsautan Audacityä, näen viimeisimmän version Audacityn käyttöoppaasta:

audacity

Tämä on Audacityn käyttöopas.

Jokaisessa käyttöoppaassa on neljä osaa, joista sinun täytyy tietää:  

Navigaatio

Vasemmalla puolella näet käyttöoppaan sisällysluettelon:

hakemisto

Sisällysluettelo näyttää listan käyttoppaan osista mustalla. Niiden alla näkyy lista luvuista. Lukeaksesi luvun voit napsauttaa valkoista luvun otsikkoa.

Sisältö

Jos napsautat luvun otsikkoa, sen sisältö näytetään oikealla olevassa osassa. Jos esimerkiksi napsautan Asentaminen Ubuntuun osassa Asentaminen, näen luvun sisällön oikealla olevassa laatikossa:

asentaminen 

Tämä on luettavaksi valitsemani kappaleen sisältö.

Tulostusversio

Jos tahdot tulostaa käyttöoppaan tulostimellasi kotona tai toimistolla, napsauta TULOSTA;

viewprint

 

Jos napsautat tätä kuvaketta, käyttöopas näytetään yhdellä HTML-sivulla ilman lisäyksiä. Se on yksinkertaisesti käyttöoppaan "perusversio", yhdellä sivulla oleva versio käyttöoppaasta. Tämä merkitsee, että voit tulostaa sen helposti tulostimellasi.

Poistu käyttöoppaasta

Jos tahdot palata LUE-osaan, napsauta nuolta sivun vasemmassa yläosassa:

takaisin

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.