FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

Jubler suomeksi

Luo uusi projekti

Jublerin valmistelu tekstitykseen 

Valmistellaanpas Jubler videon tekstitystä varten. Sinulla on varmaankin valmiina videotiedosto, jonka tahdot tekstittää.

Uuden projektin luominen

Ensin luomme uuden tekstitystiedoston. Se on aika yksinkertainen ja nopea prosessi. Jubler on auki tietokoneellasi:

jubler_en

Valitse ensin File työkalupalkista ja siirry alas kohtaan New... ja vasemmalle kohtaan File (voisit myös painaa CTRL ja N näppäimistölläsi samaan aikaan):

choose

Tämän tehtyäsi näet käyttöliittymän muuttuvan:

jubler_active  

Joten Jubler on valmiina uusien tekstityksien luomiseen.

Lataa video 

Seuraavaksi voit valita videotiedoston, jota varten tekstitykset ovat. Valitaksesi tämän videotiedoston, valitse Tools > Preview (tai paina F7):

preview

Näet tällaisen ikkunan ilmestyvän:

preview2

Paina Browse-nappia Use the following video file -kentän vieressä, ja sinulle ilmestyy tiedostoselain, jolla voit valita tietokoneeltasi videotiedoston, jonka tahdot tekstittää.

browser

Napsauta Open löydettyäsi kyseisen tiedoston: 

select2
 
Sinut palautetaan nyt videonvalintaikkunaan, jossa olit aiemmin. Nyt voit valita joitain muita vaihtoehtoja, joista meidän ei kuitenkaan tarvitse murehtia. Joutuisit valitsemaan Use a different audio stream, jos valitsemassasi videossa olisi toinenkin ääniraita kuin se, jonka tahdot tekstittää. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa, jos olet muokannut ääntä, mutta et ole vielä yhdistänyt videota ja ääntä. Tässä tapauksessa voisit rastittaa laatikon ja painaa toista Browse-nappia valitaksesi uuden äänitiedoston.

Viimeinen laatikko on sijainti tilapäiselle tiedostolle, jonka Jubler luo omiin tarkoituksiinsa sillä aikaa kun luot tekstityksen. Edellisessä esimerkissä sijainti on tietokoneeni työpöydällä. Tämä ei ole kovinkaan hyvä paikka tiedostolle, mutta jätetään se sinne tätä esimerkkiä varten.

Paina nyt OK ja Jubler lataa videon: 

loaded

Kun lataat videon, näet esikatselukuvan. Huomaa: kun Jubler toistaa videotiedoston, se avaa sen erillisessä ikkunassa, eikä soita sitä Jublerin "sisällä". Tämä johtuu siitä, että Jubler pyytää MPlayeria toistamaan videon.

Perusasetuksien asettaminen

Ennen kuin aloitamme teksityksien luomisen, joudumme asettamaan joitain perusasetuksia. Avaa asetukset taas valitsemalla File > Preferences

preferences

Sinun tulisi nähdä tämä:

prefs

Load-välilehden alla (välilehden, joka avataan oletusarvoisesti) on seuraavat asetukset. Normaalisti ensimmäisen asetuksen tulisi olla UTF-8. Jos tiedät videon kuvataajuuden (frame rate), voit asettaa sen pudotuslaatikossa, mutta jätä se muuten oletusarvoiseksi.

Valitse seuraavaksi Save-välilehti:

savetab 

Varmista, että Format on SubRip *.srt ja Encoding on UTF-8.

Napsauta Accept ja Jubler on valmis tekstityksien luomiseen.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.