FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

Linphone suomeksi

Linphone

Internet ja digitaaliteknologia muuttaa melkein kaikkia elämän puolia. Verkossa shoppailu on tulossa suositummaksi, MP3-tiedostot korvaavat CD-levyt, digitaaliset valokuvat korvaavat filmin, kämmentietokoneet korvaavat kynät, videoita ja elokuvia voi katsoa verkkoselaimessa, tutkimustyö helpottuu verkkokirjastojen ja Wikipedian kaltaisten sivujen avulla, sylimikroista tulee viihdekoneita, monet ihmiset hoitavat kaikki pankkiasiansa verkossa... Lista jatkuu.

Tämä merkitsee, että monet teollisuudenhaarat muuntautuvat. Yksi teollisuudenhaara, joka on tällä hetkellä käymässä läpi kriisiä uusien teknologisten kehitysaskelien vuoksi, on matkaviestintäteollisuus. Aiemmin suuret matkapuhelinyhtiöt hallitsivat alaa, mutta nyt sen haastavat teknologiat, jotka mahtuvat melko laajan "Voice over IP" (VOIP) -termin alle. VOIP merkitsee äänen siirtoa internetissä. 

linphone_cover_2_en

VOIP merkitsee internetin käyttöä puheluihin. Joko puheluita tietokoneelta tietokoneele tai tietokoneelta puhelimeen. On monta suosittua ohjelmaa, jotka mahdollistavat tämän, kuuluisin on Skype. Kuitenkin tämä kenttä on hyvin monipuolinen ja monet ohjelmat mahdollistavat tällaisen soittamisen. Ohjelmia, joilla voit soittaa tietokoneeltasi, kutsutaan ohjelmistopuhelimiksi. Ohjelmistopuhelimilla voi soittaa tietokoneelta tietokoneelle, tietokoneelta puhelimeen, tai soittaa konferenssipuheluita. Skype on ohjelmistopuhelin ja niin myös Linphone (ja on myös monia muita). 

Ennen kuin innostut liikaa, täytyy mainita, että millä tahansa ohjelmistopuhelimella ei voi soittaa mihin tahansa ohjelmistopuhelimeen. Skypellä voi esimerkiksi soittaa vain puhelimeen tai toiseen Skype-ohjelmaan. Et voi soittaa Linphonella Skypeen etkä Skypellä Linphoneen. On kuitenkin mahdollista soittaa Linphonella joihinkin muihin ohjelmistopuhelimiin, mutta sinun täytyy tietää, kenelle yrität soittaa, ja ottaa selville mitä ohjelmaa puhelun vastaanottaja käyttää ja miten ohjelma on konfiguroitu.

Jos olet onnekas, vastaanottajan ohjelmistopuhelin käyttää SIP-protokollana tunnettua soittotapaa. Tämän tyyppinen ohjelmistopuhelin tunnetaan SIP-puhelimena. Voit nähdä käsitteiden muuttuneen jo hieman nörähtäviksi, etkä ole vielä edes yrittänyt soittaa puhelua.

VOIP-ohjelmien käytön avain on tietää kenelle voit soittaa, kenelle et voi soittaa, soittaminen voi vaatia pientä kikkailua.

Leikataksemme pitkän tarinan lyhyeksi, jos et ole jo tutustunut tähän alueeseen, voit tarvita nörtin apua tosielämässä. Niin käy joskus uusien teollisuudenhaarojen ja teknologioiden kanssa.

Linphonesta on graafinen versio ja komentoriviltä toimiva versio, joka tunnetaan nimellä Linphonec. Molemmat versiot toimivat Linuxissa ja komentoriviversio toimii myös monissa kämmentietokoneissa ja minitietokoneissa (kuten Gumstix http://www.gumstix.com).

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.