FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

MUSE suomeksi

SUORA VIRTAUSTOISTO

Suoran lähetyksen virtaustoisto MuSE:lla

riga_en

Yksi monista RIXCin (http://www.rixc.lv) MuSE:lla striimaamista konferensseista.

 

Tässä osassa oletan, että sinulla on jo streamauspalvelin valmiina ja joku on kertonut sinulle yksityiskohdat. Tarkalleen sinun täytyy tietää:

 

  • Striimauspalvelimen osoite (IP-osoite tai URL)
  • Käytettävän palvelimen sisäänkirjautumistyyppi (shoutcast/Icecast/Icecast2 jne.)
  • Palvelimen salasana
  • Käytettävä mountpoint (lisää tästä myöhemmin)
  • Portti johon streamaat (yleensä 8000)

Pyydä streamauspalvelinta ylläpitävää henkilöä kertomaan nämä tiedot. Jos toisaalta aiot käyttää omaa palvelintasi, tiedät itse nämä yksityiskohdat.

Konfiguraatio-ikkunan avaaminen

Paina konfiguraationappia (ensimmäinen nappi)

muse_co_bu_1_en 

Linuxissa näet tämän:

muse_config_1

Konfigurointi

Tässä meidän täytyy kirjoittaa kaikki uuteen streamiin liittyvä tärkeä tieto. Aloitetaan streamaamalla MP3-tiedostomuotoa, jolloin edessä oleva paneeli on paneeli, jota käytetään MP3-streamin luomiseen. Jos tahdot luoda Ogg-streamin, klikkaa paneelia "Ogg/Vorbis Streaming" taustalla, ja hyppää eteenpäin osaan, jossa tämä käsitellään... Juuri nyt teemme vain MP3-streamin.

Jätä tämän lomakkeen yläosa rauhaan... Yläosassa asennetaan ulos lähtevän streamin bittinopeus ja laatu, laitetaan vain ensin streami valmiiksi ja sen jälkeen muokkaamme hieman tätä osaa. Eräitä tietokenttiä täytyy täyttää, nämä kaikki liittyvät streamauspalvelimeen, jolle streamaat. Oletamme, että käytät Icecast2-palvelinta. Jos käytät erilaista streamauspalvelinta, kaikki on aivan samoin, paitsi että sinun täytyy tuntea palvelimen sisäänkirjautumistyyppi... Kerron lisää tästä, kun täytämme sen kentän.

Seuraavassa osassa kerrotaan MuSE:n konfiguraatiopaneelista kenttä kerrallaan.

Host

Kirjoita tähän käyttämäsi streamauspalvelimen URL tai IP-osoite. Jos käytät omalla koneellasi olevaa palvelinta (samalla koneella jokka koodaat), kirjoita tähän "localhost". Muuten joudut kirjoittamaan kaiken, mukaan lukien "http://"-osan. Esimerkiksi, jos palvelimeni on osoitteessa "http://icecast.streamingsuitcase.com", joudun kirjoittamaan tähän kenttään:

http://icecast.streamingsuitcase.com

Palvelimen tiedot antaa sinulle henkilö, joka ylläpitää palvelinta.

 

Port

Tämä on yleensä oletusportti 8000. Palvelintasi ylläpitävä henkilö antaa sinulle tämän porttinumeron, ja se sinun tulee kirjoittaa tähän kenttään. Jos porttinumeroa ei ole annettu, kokeile numeroa 8000. Jos se ei toimi, soita ylläpitäjälle ja kysy portin numeroa.

 

Mount

Mountpoint on se palvelimen osa, johon streamisi yhdistyy. Tämä merkitsee, että jos käytät streamauspalvelinta, ja on esimerkiksi 20 ihmistä, jotka lähettävät erillisiä streameja serverille, jokainen voidaan tunnistaa mountpointin avulla. Sitä käytetään myös soittolistatiedostossa, jonka luot myöhemmin, jotta voit linkittää streamiin verkkosivultasi. Ei ole väliä minkä niminen mountpoint on, tosin joskus palvelimen ylläpitäjä antaa sinulle tietyn nimen käytettäväksi. Älä käytä ilmeisiä nimiä (kuten "testi") varmistaaksesi, ettet ole ristiriidassa toisen streamin kanssa. Varmista myös, että mountpointissasi on edeltävä "/", kuten näytetään yllä olevassa ruutukaappauksessa.

 

Name

Nimi, joka näkyy kuuntelijoidesi mediasoittimissa, kun he kytkeytyvät streamiisi. Käytä jotain kuvaavampaa kuin vain "minun streamini".

 

URL

Tämä ei ole streamauspalvelimen URL, se on vain URL, joka näkyy joskus kuuntelijan soittimessa. Tähän voit kirjoittaa verkkosivusi URLin.

 

Description

Hieman kuin nimi-kenttä, mutta voit kirjoittaa tähän enemmän tietoa.

 

LoginType

Tämä on autentikaatiotyyppi, jota palvelimesi käyttää. Tässä on taulukko, joka auttaa sinua valitsemaan oikean:

PALVELIMEN TYYPPIKIRJAUTUMISTYYPI
Darwin icecast 1
Icecast 2 icecast 2
Icecast 1 icecast 1
Shoutcast shoutcast

 

Pass

Kirjoita palvelimen salasana tähän. Streamauspalvelimen järjestelmänvalvojan pitäisi antaa tämä sinulle.

Aloita nyt streami soittamalla ääntä miksauspöydältäsi (tai mistä tahansa, mitä olet liittänyt äänikorttiisi), varmista, että ohjelmistomikserisi on päällä, paina "connect" tässä lomakkeessa, ja streami alkaa!

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.