FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

JOHDANTO EDITOITIIN

Editoinnin perusteet

Ogg Theora on loistava jakeluformaatti, mutta sitä voidaan myös editoida. Jos sinulla on GNU/Linux-kone, jossa on tarpeeksi muistia ja laskentatehoa, voit tutkia editointiohjelmia, kuten PiTiVi (http://www.pitivi.org/), Kdenlive (http://www.kdenlive.org/) ja Cinelerra (http://cinelerra.org/).

Tässä vaiheessa PiTivi on paras vaihtoehto Theora-tiedostojen yksinkertaiseen editointiin. Kdenlive kaatuu usein, kun tiedostot viedään Theoraan (ja ulostuleva tiedosto on väärin formatoitu) ja Cinelerraa on vaikea sekä asentaa että käyttää. 

Jos käytät Ubuntua, PiTiVi on vielä parempi vaihtoehto, sillä asennus on hyvin yksikertaista. Lisäksi PiTiVi on rakennettu GStreamer -multimediakehyksen ympärille (jota Ubuntu käyttää), joten voit tuoda ja editoida miltei mitä tahansa GStreamerin tukemaa mediatiedostoa (joita on paljon), ja viedä sen Theoraan.

PiTiVi toimii kuin useimmat editointiohjelmat: se purkaa videotiedostot prosessissa, jossa videodata tuodaan editointiohjelmaan joten voit katsella ja selata kaikkia kuvia ja ääniä, järjestää ne uudelleen, ja tehdä kaikenlaisia juttuja. Kun lopetat, pakkaat editoidun materiaalin viemällä tuloksen. Tällä pakkaamisen ja purkamisen prosessilla on kuitenkin hintansa, sillä menetätä hieman laatua jokaisella pakkauksella tai purkamisella, jonka teet. Tämän vuoksi editointiprosessia kutsutaan tappiolliseksi editoinniksi.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.