FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

ICECAST

Icecast

icecast_cover_5_en

Verkkomaailman audioon ja videoon liittyvät streamaukseksi kutsutut tekniikat. Streamaus on yksinkertaisimmillaan äänen ja videon siirtämistä internetissä reaaliajassa. Perinteisesti streamausta on käytetty suoraan äänen lähettämiseen netissä, tai tapahtumien lähettämiseen internetissä, niin että niitä voi katsella kotoa.

Streamauksesta puhutaan usein yleisradiolähetysten termeillä, sillä internetin suorat ääni- ja videolähetykset ovat usein samankaltaisia yleisradion televisio- ja radiolähetysten kanssa. Niinpä voit kuulla termin "internet-radio", jolla viitataan suoraan äänilähetykseen netissä. Joskus äänen tai videon suoraan lähetykseen viitataan "radiolähetyksinä internetissä" tai "internet-lähetyksinä". Näistä käsitteistä on apua yritettäessä ymmärtää streamauksen tarkoitusperiä, mutta niitä ei pidä ottaa liian kirjaimellisesti. On kuitenkin hyödyllistä ajatella näitä malleja, kun Icecastin roolia pohditaan.

Televisio- ja radiolähetyksiä varten on lähetin, joka lähettää studiosta lähetetyn signaalin televisioosi tai radioosi.

radio.gif

Internet-lähetyksiä (streamausta) varten korvaat lähettimen streamauspalvelimella, joka on itse asiassa ohjelmisto.

transmit_server.gif

Icecast on tällainen ohjelma. Se mahdollistaa suoran ääni- ja videolähetyksen netissä reaaliajassa. Huomaa, että tämä on vain osa yhtälöstä. Tarvitset myös streamin koodaajan, joka voi lähettää alkuperäisen ääni- tai videostreamin Icecastiin. Icecast jakelee tämän streamin, se ei luo sitä - se on koodaajan tehtävä. 

Icecast on hyvin kypsä ja kestävä teknologia. Se tukee monien streamaavan äänen formaattien lähettämistä (sisältäen MP3 ja Ogg Vorbis -formaatit) ja se tukee Ogg Theoran lähettämistä streamaavana videona. Icecast toimii Linuxissa ja Windowsissa. Jos tahdot asentaa sen Linuxiin, sinulla täytyy olla jonkin verran kokemusta Linuxin kanssa, erityisesti tulee tuntea ohjelmien asentaminen komentoriviltä, ja kyetä editoimaan tekstiin perustuvia konfiguraatiotiedostoja. Windowsin asennusprojekti on suoraviivaisempi, mutta silti täytyy kyetä editoimaan tekstipohjaisia konfiguraatiotiedostoja.

Icecastin asentaminen ja käyttäminen ei sovi kokemattomille käyttäjille.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.