FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

MITÄ VIDEO ON?

Mitä on digitaalinen video?

Video on sarja kuvia, jotka näkyvät liikkuvana kuvana. Ensimmäiset "videot" (elokuvat) olivat kirjaimellisesti sarja valokuvia, jotka oli valaistu yksi kerrallaan tarpeeksi nopesti, jotta ihmisen silmä näki liikkeen. Digitaalista videota voidaan ajatella kuvien sarjana, mutta yleensä todellisuus on monimutkaisempi.

Videota voidaan varastoida sarjana kuvia, aivan kuin filminauha tekee, mutta tämä on jonkin verran tuhlaavaista. Loppujen lopuksi liikkuvan kuvan osat eivät usein muutu ruudusta toiseen, tai sitten ne muuttuvat hyvin vähän. Näissä tapauksissa on helpompaa kuvata pelkkää muutosta.

Itse asiassa, näin videoformaatit yleensä toimivat. Maailmassa, jossa on rajoittunut määrä levytilaa ja verkkoyhteyksiä tämän kaltaiset yksinkertaiset ideat voivat antaa sinun tallentaa satoja videoita tietokoneellesi (kourallisen sijasta) tai ladata videon minuuteissa (tuntien sijasta).

Edellisen tekniikan lisäksi videoformaatit voivat käyttää muita pakkausmekanismeja, kuten samanväristen alueiden kuvaamista sen sijaan, että jokainen piste kuvattaisiin yksitellen (samanlaisia temppuja voidaan käyttää kuvien kuvailuun), tai ne kuvailevat tarkasti tiettyjä kuvan osia, joissa on paljon yksityiskohtia tai liikettä tapahtuu (esimerkiksi osa, johon luultavasti tuijotat) ja keskittyy vähemmän tylsiin juttuihin reunoilla. Nämä videopakkauksen ideat eivät ole uusia, mutta ne kehittyvät nopeasti.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.