FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

SÄILÖT

Säilöt 

Säilö tai kääre on tiedostoformaatti, joka määrittelee miten erilaiset tietovirrat voidaan varastoida yhdessä tai lähettää yhdessä verkon yli. Se sallii audio- ja videodatan tallentamisen yhteen tiedostoon ja toiston synkronisoidusti. Se sallii myös datasta etsimisen, kertomalla toisto-ohjelmalle missä audio- ja videodata on tiettyinä ajan pisteinä.

Audion ja videon lisäksi säilöt voivat tarjota metadataa sisältämästään datasta, esimerkiksi kuvaruutujen koosta, kuvataajuudesta, onko ääni monoa vai stereota, näytetaajuudesta, ja myös tietoa datan koodaamiseen käytetyistä koodekeista.

Kun toistat digitaalisen elokuvan, jossa on ääntä, soittimesi lukee säilöä, ja dekoodaa videon ja audion käyttäen eri koodekkeja. Theora on yleensä varastoitu tai virtauslähetetty yhdessä Vorbis-äänen kanssa Ogg-säilössä, mutta se voidaan varastoida myös muihin säilöihin. matroska (.mkv) on toinen formaatti, jota ihmiset käyttävät Theora-videoon. 

Ero säilön ja koodekin välillä.

Kolmen kirjaimen loppupääte tiedostonimen lopussa viittaa säilöön, ei koodekkiin. Tämä hämmentää usein ihmisiä. Kun tiedosto loppuu .mp4 tai .avi, päätteet viittaavat säilöihin, jotka voivat sisältää monia erilaisia audio- ja videostriimien yhdistelmiä. Monet säilöt eivät toimi tietyillä koodekeilla, ja tietyt koodekit toimivat parhaiten tietyillä säilöillä. Mutta et voi sanoa varmasti mitä koodekkeja videotiedosto vaatii katsomalla tiedostopäätettä.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.