FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

TEE ESIKATSELUVIDEO

Esikatselun luominen

Kun video laitetaan verkkoon on usein hyvä laittaa lyhyt esikatselu videosta pääverkkosivulle. Se voidaan linkittää alkuperäiseen videoon. Käytä komentorivin työkalua oggResize paketista Ogg Video Tools (http://sourceforge.net/projects/oggvideotools) luodaksesi sellaisen esikatselun.

Tyypillinen oggResize -komento näyttää seuraavalta:

$ oggResize -s256x144 -d64000 -f1 -p24 bigBuckBunny.ogv bigbuckbunnyPreview.ogv

Tässä luomme Theora -videotiedoston bigbuckbunnyPreview.ogv alkuperäisestä bigBuckBunny.ogv -tiedostosta ja skaalaamme sen pieneen 256x144 pikselin kuvakokoon.

Optio -p saa oggResize-komennon sisältämään vain joka 24:nnen kuvan alkuperäisestä, lyhentää keston 1/24:n alkuperäisen pituudesta, luoden yleensä nopeasti eteenpäin kelaavan version videosta. Koska ei ole paljonkaan järkeä kelata audiota nopeasti eteenpäin, äänet on poistettu.

Tässä olemme myös lisänneet option -f1, mikä säätää luodun videon kuvataajuutta yhteen kuvaruutuun sekunnissa. Tämä estää videon nopean kelaamisen eteenpäin, sitä on helpompi katsoa, ja se näyttää samalta kuin animoitu GIF-kuva.

Lisää soittonappula

FEnsin tarvitsemme PNG-kuvan nappulasta, jossa on läpinäkyvä maski, jonka avulla se voidaan laittaa videosisällön päälle. Läpinäkyvää maskia sanotaan alfakanavaksi, nykyisin useimmat kuvankäsittelyohjelmat antavat luoda yhden. Kokeile esimerkiksi vapaata kuvaeditoria GIMP.

Optiot -A ja -a antavat sinun laittaa kuvan ulostulovideon päälle ennen kuin video skaalataan uudestaan vastaavasti kokoon, jonka -s antaa.

$ oggResize -s256x144 -d64000 -f1 -p24 -A Play-256x144.png bigBuckBunny.ogv \ bigbuckbunnyPreview.ogv

Siinäpä se! Nyt sinulla on hieno esikatselu videosta bigBuckBunny.ogv. Sen päällä oleva soittonappi kutsuu ihmisiä klikkailemaan itseään. 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.