FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

THOGGEN

Thoggen

Thoggen  (http://www.thoggen.net/)  on yksinkertainen, helposti käytettävä DVD-imuohjelma, jolla voi luoda Theora-videoita DVD-levyistä. Huomaa, että ainoastaan video-osa DVD:stä voidaan koodata, mukana olevat valikot jäävät pois.

DVD:n koodaus Thoggenia käyttäen sisältää kaksi askelta:

  1. Valitaan DVD-otsikot imettäviksi ja koodattaviksi
  2. Konfiguroidaan koodausprosessin parametrit

Jos Thoggenia ei ole asennettu, sinun täytyy toki tehdä se ensin. Jos käytät Ubuntua, kirjoita tämä terminaali-ikkunaan:

sudo apt-get install thoggen

Salasanaasi kysytään, tämän jälkeen Thoggen asennetaan.

DVD-otsikoiden valinta koodattaviksi

Aloituksen jälkeen Thoggen löytää automaattisesti DVD-median, joka on missä tahansa DVD-soittimessa, ja esittää listan levyllä olevista otsikoista:

thoggen1_en

Sinua pyydetään valitsemaan otsikot, jotka imetään ja muutetaan Theoraan. Pisin otsikko on valittu automaattisesti, ja tämä on yleensä päävideo. Jos et tahdo tätä tiedostoa, mutta se sopimaan tarpeisiisi.

Huomaa, että voit myös konvertoida DVD-kuvan kovalevylläsi, sen sijaan että konvertoisit sen suoraan DVD:ltä. Tehdäksesi tämän valitse kuvan sijainti "Tiedosto"-valikosta. Sama otsikkojen lista näytetään, aivan kuin se olisi otettu fyysiseltä DVD:ltä.

Kun tämä on tehty, paina OK ja sinut viedään seuraavaan dialogiin.

Koodausprosessin asetukset

Seuraavan dialogin avulla voit määritellä koodausprosessin parametrejä: 

thoggen2_en

Jos olet valinnut enemmän kuin yhden videon edellisessä askeleessa, tämä ikkuna näytetään kerran jokaiselle niistä. Monikieliselle DVD:lle voit valita, minkä kielen sisällytät. Valitse laatu ja videon koko, sekä minne tallennat videon. Jos et ole varma, minkä option tahdot valita, käytä vain ennakko-oletuksia. Huomaa, että videon laatu on esitetty numeroina 1 (heikoin laatu, pienin tiedosto) - 62 (korkein laatu, suurin tiedosto).

Kun olet tyytyväinen asetuksiin, paina OK aloittaaksesi koodauksen. Silloin sinulle näytetään diaesitys videosta tilanteen näyttävän edistyspalkin kanssa, samalla kun odotat koodausprosessin päättymistä.

Nyt voit käyttää VLC:tä, tai mitä tahansa muuta Theoraa tukevaa soitinta, nähdäksesi kopiosi DVD:stä, ilman että sinun täytyy itse asiassa etsiä ja asentaa DVD asemaan, kun tahdot katsoa elokuvasi.

Huomio rajauksesta

Thoggen voi poistaa reunat vasemmalla, oikealla, ylhäällä ja alhaalla koodatessaan DVD-tiedostoa, tämä mahdollisuus löytyy Configure Cropping -nappulasta. On usein hyvä idea poistaa noin 5% elokuvan leveydestä ja korkeudesta. Tämä johtuu siitä, että DVD:t on valmistettu ikivanhoja analogitelevisioita varten, joten elokuvien ympärillä on usein rajat. Vanhemmat DVD:t sisältävät usein häiriöitä ja hälyä elokuvan reunoissa, ja tämä näkyy vain katsottaessa niitä DVD:ltä PC:llä.

Tyypillistä DVD-resoluutiota 720x576 pikseliä varten kannattaa kokeilla 8 pikselin poistamista vasemmalta, oikealta, alhaalta ja ylhäältä, jolloin ruudun kooksi jää 704x560 pikseliä.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.