FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

VIRTAUSTOISTON TALLENTAMINEN

Theora-virtaustoiston tallentaminen

Jos käytät GNU/Linuxia, on helppoa tallentaa Ogg Theora -striimi. Tämä johtuu siitä, että Theora käyttää HTTP:tä virtaustoistoon, joten voit käyttää wget-ohjelmaa, joka on yleensä mukana Linux-distroissa. Käytät wget-komentoa virtaustoiston kaappaamiseen näin: 

wget http://streamingserver:8000/streamname

Esimerkiksi, jos palvelin on osoitteessa icecast.streamingsuitcase.com ja virtaustoistotiedoston nimi on theora.ogg, voit käyttää seuraavaa komentoa arkistointiin:

wget http://icecast.streaminguitcase.com:8000/theora.ogg

Tämä on hyvä, mutta jos wget puskuroituu, se lopettaa arkistoinnin. Voit kuitenkin kokeilla tätä:

while true; do wget http://icecast.streaminguitcase.com:8000/theora.ogg;done

Toinen etu wget-komennon käytöstä arkistointiin on, että se lisää tiedostonimet. Jos arkistoit striimin yllä mainitun esimerkin mukaan, tiedosto tallennetaan nimellä theora.ogg. Jos pysäytät wget-komennon ja aloitat sen uudelleen, seuraavan tiedoston nimi on theora.ogg.1. Tämä merkitsee, ettet ylikirjoita edellistä arkistointitiedostoa. 

Videon osien ekstraktoiminen

Videoita, jotka eivät ole suorana lähetyksenä, on joskus mahdollista ekstraktoida osittain. Tämä toimii vain, jos palvelimen ylläpitäjällä on oggz-chop asennettuna. Se sallii hakemisen palvelinpuolelta. Jos se on installoitu, voit tarkentaa "sisään" ja "ulos" -kohdat. joten jos tahdot vain ladata videon 23 sekunnin kohdalta 42 sekunnin kohdalle, lisäät ?t=23/42 URLin loppuun:

wget http://example.org/theora.ogv?t=23.0/42.0

Firefox 3.5 -selaimella voit myös avata URLin selaimessa, ja tallentaa sen napsautamalla hiiren oikealla napilla Save Video As...

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.