FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OGG Theora suomeksi

VLC-STREAMAUS

Suoratoisto VLC-ohjelmalla

VLC voi myös suoratoistaa Theora-tiedostoja Icecast2 -streamauspalvelimelle. Tämä toimii VLC versiosta 0.9.4 ylöspäin Ubuntussa, ja myös VLC:n aiemmilla versioilla Windowsissa (tosin prosessi on erilainen VLC:n aiemmissa versioissa). On mahdollista streamata videotiedostoja koneeltasi, elävää verkkokameran kuvaa tai käsin pideltyä kameraa. Jos sinulla on sylimikro, jossa on sisäänrakennettu kamera, voit streamata myös sitä käyttäen.

Jos käytät Ubuntua, on parempi päivittää Ubuntun versio Intrepidiin (8.10) tai Jauntyyn (9.04), koska molemmissa on VLC:n versio, jolla on helppo streamata. Jos et tahdo päivittää käyttöjärjestelmää, joudut asentamaan VLC:n viimeisimmän version lähdetiedostosta - ole varovainen, VLC:n päivittäminen lähdetiedostoista on vaikeaa.

Suoratoistopalvelimen vaatimukset

Tutkimme striimausta Icecast-palvelimelle. Sinulla täytyy olla yhteys joko Icecast-palvelimelle tai johonkin, joka voi luoda sinulle käyttäjätilin ja tarjota pääsytiedot. Sinun täytyy tietää seuraavat seikat Icecast-palvelimesta:

 • Verkkonimi tai IP-osoite 
 • Portti (Oletusarvo on 8000)
 • Salasana 
 • Käyttäjänimi (Tämä ei välttämättä ole tarpeen riippuen Icecastin asetuksista.)
 • Mountpoint (Tämä ei välttämättä ole tarpeen riippuen Icecastin asetuksista.)

Streamattavan videotiedoston valinta

Katsotaanpa streamausta käyttäen kannettavaan koneeseen sisäänrakennettua kameraa. Prosessi on hyvin samanlainen kuin käytettäessä ulkoista kameraa tai arkistoituja videotiedostoja.

Ensin sinun täytyy avata VLC. Valitse nyt Streaming valikosta Media:

vlc_stream_en

Tämä avaa paneelin, josta voit valita videostreamin lähteen. 

streamwindow_en 

Valitsemme viimeisen välilehden - Capture Device, tässä voisit kuitenkin valita toisen välilehden streamataksesi videota levykkeeltä (esimerkiksi DVD:ltä), arkistoiduista tiedostoista, tai välittää sisääntulevan videostreamin. Kaappauslaitteen ikkuna näyttää tälle:

streampanel

Jos kaikki toimii hyvin, sinun ei ehkä tarvitse muuttaa mitään asetuksia tässä ikkunassa. Sen sijaan napsauta vain Stream-nappulaa.

Streamin asetukset

Streamin asetuksien Outputs-kohdassa on osio Icecastin konfiguroimiseen.

icecastconf 

Sinun täytyy vain rastia laatikko ja täyttää yksityiskohdat. Tässä on muutama asia muistettavaksi:

 1. Mountpoint alkaa aina merkillä "/".
 2. Osoite ei ala "http://".
 3. Yleensä et saa käyttäjänimeä Icecastiin. Tässä tapauksessa käyttäjänimi on "source".
 4. Portti on melkein aina 8000.
 5. Muoto kohdalle Login:pass on aivan kuin otsikko vihjaa - login, jota seuraa ":", sitten pass. Kaikki ilman välilyöntejä. Esimerkiksi striimi Icecast2:n oletusarvoiseen asennukseen (oletusarvoinen salasana on aina "letmein") olisi:
  source:letmein

icecastdetails 

Kun kirjoitat tiedot, näet tekstin muuttuvan kohdassa 'Generated stream output field' ikkunan pohjalla.

mrl

Kokenut käyttäjä voisi kirjoittaa tämän tiedon suoraan käyttämättä tarjottuja kenttiä, mutta on paljon helpompaa täyttää laatikot, kuten vaaditaan.

 

Nyt sinun täytyy vain painaa 'Stream' ja suoran lähetyksen streami lähtee Icecast2 -palvelimelle. Kuitenkaan VLC ei tarjoa kunnon virheilmoituksia, joten se voi istua aloillaan näyttäen sille, että streamaa onnessaan, vaikka todellisuudessa mitään ei tapahdu. VLC voi jopa näyttää "Streaming" statuspalkissa, mutta tämä ei merkitse mitään!

notstreaming 

Ainoa tapa saada selville toimiiko se, on katsoa Icecast-palvelimesi statussivua, tai käyttää videosoitinta toistamaan streami suoraan palvelimelta. 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.