FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OpenOffice suomeksi

Asennus Windowsiin

Asentaminen Windowsiin 

Ohjelmiston nimi: OpenOffice.org 

Kotisivu: http://www.openoffice.org/

Tässä asennuksessa käytetty ohjelmistonversio: 3.1

Tässä asennuksessa käytetty käyttöjärjestelmä: Microsoft Vista

Järjestelmäsuositukset: 1 GHz:n prosessori, 360 MB tallennustilaa, internetyhteys

Asennuksen lataaminen

Asennuksen ensimmäinen askel on OpenOffice.orgin asennustiedostojen lataaminen. Avaa nettiselain (kuten Firefox tai Internet Explorer) ja mene OpenOffice.orgin suomalaisille kotisivuille  (http://fi.openoffice.org).
 

screen1_fi.JPG

Ladataksesi asennuspaketin, napsauta Lataa OpenOffice.org.

screen2_fi.JPG

Valitse seuravaksi käyttöjärjestelmäsi, eli tässä tapauksessa Windows. Kun latausikkuna ilmestyy, napsauta Tallenna tiedosto.

screen3_fi.JPG 

Esiin tulee ikkuna, jossa kysytään minne haluat tallentaa asennustiedoston. Käytä tätä ikkunaa navigoimiseen. Voit vaihtaa asennustiedoston nimen halutessasi. Kun olet valinnut asennushakemiston ja nimen, napsauta Tallenna. Lataus alkaa. Mene keittämään kahvia ja odota kunnes lataus on valmis.

Vinkki: Asennustiedoston hakemisto (eli sen sijainti levyllä) on hyvä kirjoittaa muistiin ennen kuin napsautat Tallenna.

screen5.png

Etsi asennustiedosto

Jos kirjoitit muistiin asennustiedoston hakemiston, mene eteenpäin kohtaan Asennuksen aloittaminen. Tämän ohjeen esimerkeissä asennustiedosto ladattiin työpöydälle. Jos et tiedä missä asennustiedosto on, käytä tietokoneesi hakutoimintoa ja etsi tiedostoa jonka nimessä on "OOo".

Asennuksen aloittaminen

Kun asennustiedosto on latautunut kokonaan tietokoneellesi, mene hakemistoon, johon latasit sen. Kun näet tällaisen ikonin, kaksoisnapsauta sitä.

screen6_fi.JPG 

Ruudulle tulee seuraava ikkuna:

Splash_fi.JPG

Napsauttamalla Seuraava > pääset  seuraavaan ikkunaan:

dialog_fi.JPG 

Tässä ikkunassa tulee huomata kaksi asiaa:  Kohdekansio ja Vaadittava tila / Tilaa käytettävissä. Kohdekansio on kansio, johon asennustiedostot puretaan. Asennustiedostot on pakattu, jotta niiden lataaminen internetin kautta olisi nopeampaa. Ennen OpenOffice.org-ohjelmiston asennusta tiedostot pitää purkaa. Kohdekansio-kohta kertoo mihin puretut tiedostot sijoitetaan (oletuksena puretut tiedostot menevät samaan paikkaan kuin ladattu asennustiedosto). Voit vaihtaa kohdekansiota halutessasi, mutta se ei yleensä ole tarpeen.

Varmista myös, että sinulla on tarpeeksi tilaa asennukselle. Näet ikkunassa seuraavanlaisen kohdan:

space.jpg

Tässä esimerkissä asennus vaatii 113,1 MB vapaata tallennustilaa kovalevyltä (tiedot voivat poiketa omalla koneellasi). Näet myös kuinka paljon vapaata tilaa kovalevyllä on, tässä tapauksessa 18,1 GB. Jos vapaata tilaa on vähemmän kuin asennuksen vaatima tila, et voi suorittaa asennusta. Joudut poistamaan tiedostoja tietokoneeltasi kunnes tilaa on tarpeeksi.

Jos vapaata tilaa on enemmän kuin vaadittu tila, kaikki on hyvin. Napsauta Pura. Ruudulle aukeaa uusi ikkuna, josta näet purkuprosessin kulun.

unpack_fi.JPG 

Kun purkaminen on valmis, ohjatun asennuksen ensimmäinen ikkuna aukeaa:

startinstall.jpg

Napsauta Seuraava >. Lisenssisopimusikkuna aukeaa:

licence.jpg

Tässä voit tylsistyä ja lukea lisenssisopimuksen, mutta elämä on lyhyt, joten napsauta vain Hyväksyn. Jos et hyväksy lisenssisopimusta, et voi asentaa ohjelmistoa. Eli hyväksy, ja napsauta sitten Seuraava >. Seuraavaksi aukeaa rekisteröinti-ikkuna:

userreg.jpg

Kirjoita haluamasi nimi ja organisaatio. Valitse myös oletusasetuksena oleva Kaikki tämän tietokoneen käyttäjät voivat käyttää ohjelmistoa (paitsi jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia). Napsauta Seuraava >.

Seuraavassa ikkunassa kysytään haluatko Täydellisen asennuksen (oletus) vai Muokatun asennuksen.

settype.jpg 

Ellei sinulla ole hyvää syytä tehdä toisin, jätä oletusvalinta Täydellinen ja napsauta Seuraava >. Seuraavaksi pääset tiedostotyyppi-ikkunaan:

filetypes.jpg

Tämä ikkuna määrä mikä ohjelma avaa Microsoft Word-, Excel- ja Powerpoint-tiedostot. Tavallisesti nämä tiedosto avautuvat automaattisesti Microsoftin ohjelmilla. Jos haluat jostain syystä (ja syitä on monia) ottaa tämän etuoikeuden pois Microsoftilta ja antaa sen OpenOffice.orgille, rastita kyseiset ruudut. Kun olet valmis, napsauta Seuraava >. Seuraavaksi pääset Ready to Install the Program ikkunaan.

go.jpg

Napsauta Asenna, jolloin asennusprosessi alkaa. Seuraava ikkuna aukeaa:

installing.jpg

Jota seuraa (toivottavasti) seuraava ikkuna:

complete.jpg

Usko tai älä, mutta siinä kaikki! Napsauta Valmis >. Tarkista että asennus onnistui menemällä Käynnistä-valikkoon ja valitsemalla ohjelma manuaalisesti:

openoo_1.jpg

Jos asennus onnistui, valitsemasi OpenOffice.org-ohjelma (yllä näkyvässä esimerkissä OpenOffice.org Writer, ohjelmiston tekstinkäsittelyohjelma) aukeaa seuraavanlaiseen ikkunaan:

openedoo_1.jpg

 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.