FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OpenShot

Johdanto

Johdanto

200px_OpenShot_Logo

OpenShot Video Editor on epälineaarinen videoeditori Linux-käyttöjärjestelmään. Se on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka toimii Linux-käyttöjärjestelmässä.

OpenShot on kehitetty Pythonin, GTK:n ja MLT Frameworkin avulla. Projektin aloitti elokuussa 2008 Jonathan Thomas, jonka päämääränä oli tuottaa vakaa, ilmainen ja helppokäyttöinen videoeditori. Ohjelmaa kehitetään aktiivisesti ja uusia ominaisuuksia julkaistaan jatkuvasti. Maaliskuussa 2010 OpenShot äänestettiin parhaaksi Linux-videoeditoriksi.

OpenShotin avulla voit leikata videota, lisätä siihen erikoistehosteita ja siirtymiä, sekä tallentaa eli viedä videon monissa eri tiedostomuodoissa.

Ohjelman etu verrattuna moneen avoimen lähdekoodin editoriin on sen tarjoama mahdollisuus useamman video- ja ääniraidan samanaikaiseen käyttöön. Ohjelma tarjoaa myös laajat kuvan editointimahdollisuudet, ja se on suunniteltu käytännölliseksi työkaluksi korkean tarkkuuden videon työstämiseen.

OpenShot tukee esimerkiksi seuraavia videotyyppejä: AVCHD, QuickTime, DVD, Xbox 360, Vimeo, Flickr, Picasa, Youtube, Nokia ja Metacafe. Tuetut videoformaatit ovat: Ogg Theora, MPEG-TS, MKV, ipod, vob, mov, mp4 ja mpeg.

Tämä opas liittyy OpenShotin versioon 1.1.3. Lisätietoja ja vinkkejä löydät OpenShotin verkkosivuilta osoitteessa http://www.openshotvideo.com/.

 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.