FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

Scribus suomeksi

Tiedostojen järjestely


Kun työsi ulkoasu kehittyy, käsiteltävänä on kasvava määrä tiedostoja. Ensinnäkin lähteet: tekstejä ja kuvia. Sitten Scribusin omat tiedostot, PDF-vedoksia, tuotantomuistiinpanoja ja muuta viestintää, palaute tapahtumista selityksineen, jonka yhteyshenkilöt vaativat, sekä muutos- ja lisäyspyyntöjä.

Käytännössä taittoa tehdessäsi joudut käsittelemään toistuvasti samanlaisia kysymyksiä, kuten peräkkäisten numeroiden ilmestyessä määräajoin, jolloin haluat katsoa vanhoja tiedostoja tai rakentaa asettelua myös seuraavia numeroita varten. Nämä tiedostot, vaikka niiden määrä on aluksi pieni, voivat jäädä sekamelskaan kiintolevyllä, mikä voi haitata toimintasi.

Kansion luominen koko projektille on ensimmäinen askel. Nimeä se niin, että löydät sen helposti. Se on vieläkin tärkeämpää, jos voisit käsitellä monia siihen liittyviä asioita samanaikaisesti. Jos aiot työskennellä suuressa joukossa hankkeita, se voi olla viisasta edetä numeeristen arvojen mukaan (esim. tiedostojen nimet etuliitteellä 0001, 0002, 0003 jne.) tai luokitella tiedostot työnkulkua varten.

Tämä luokittelu voi sisältää päivämäärän, projektin nimen ja antaa joitakin tietoja tiedostoista ja niiden käytöstä.

Nimi voisi olla tyyppiä vvvvkkpp_projektin-nimi_tiedoston-nimi_mitat_väriavaruus_resoluutio.tiedostomuoto, esimerkiksi 20120119_lennäkki-A4-floss-manuals_150x125mm_CMYK_300dpi.tif. Elementtien määrä voi tuntua pitkältä, mutta se on erittäin hyödyllistä hallittaessa suuria määriä tiedostoja ja helpottaa hakusanan keksimistä tarvittaessa.

Tämän kansion sisällä, puu jaetaan seuraavasti: ensimmäisen tason Scribus-tiedosto (. SLA), jonka jälkeen on alikansio jokaiselle tärkeimmälle sisältöluokalle. Tiettyihin kansioihin tulee tekstiä, kuvia (jotkut käyttäjät ovat tahtovat erottaa alkuperäiset ja käsitellyt tiedostot, jotka voivat olla hyödyllisiä, jos hankkeille tulee useita sidosryhmiä), kokeilut ja - luonteenomaisesti DTP-prosessille - tiedoston, joka sisältää lopullisen "tulostiedoston" (ks. luku tästä aiheesta).

Mikään ei estä sinua lisäämästä kansioita tiettyä sisältöä varten. Jos projekti sisältää suuren määrän sivuja, sinun kannattaa jakaa se useampaan osaan. Voit perustaa sisäisen hierarkian teidän tärkeimpään kansioonne, ottaen huomioon projektin erityispiirteet.

 

Kuvien sitominen ja rekisteröinti


Toisin kuin tekstinkäsittelyohjelmistot, Scribus ja DTP-ohjelmat yleensäkin sisältävät tosiaan vain linkit kuvatiedostoihin. Scribus ei tallenna kuvia - lukuun ottamatta tuotuja vektorielementtejä, joista tulee Scribusin objekteja (katso lukua Kuvat saadaksesi lisätietoja). Nyt ymmärrämme paremmin, miksi on tärkeää laittaa nämä kuvat yhteen kansioon.

 

Testitapaukset


PDF-testitiedostoja sisältävä kansio on hyödyllinen seurattaessa projektin tapahtumia ja laadunvalvonnan kannalta. Muista numeroida tulosteet.

 

Tuttu tapa: luo kotikansio


Helppo tapa ratkaista ongelma lopullisesti, on kopioida päähakemisto ja sen alikansiot - kaikki ilman sisältöä - aina aloitettaessa uusi projekti. Nimeä pääkansio uudelleen ja homma on hoidettu. Kun alat linkittää kuvia Scribus-tiedostoon (. SLA), linkit eivät muutu ajan, tiedoston paikan tai organisaation sisäisen arkkitehtuurin vuoksi. Kuvien polut eivät ole enää liikkuvia.

Pääkansion järjestäminen - esimerkki jurttahankkeen tiedostojärjestelmästä.

 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.