FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

Tietoturvan perusteet

PGP:n asentaminen Windowsiin

PGP on protokolla, jota eri ohjelmat käyttävät sähköpostin salaamiseen. Jotta PGP saadaan toimimaan Thunderbirdissä, täytyy asentaa PGP:n avoimen lähdekoodin versio GPG. Lisäksi täytyy asentaa Thunderbirdin Enigmail-lisäosa, jonka avulla GPG:tä voidaan käyttää. Tämä on hieman sekavaa, mutta tässä kuvataan GPG:n ja Enigmailin asentaminen ja PGP:n käyttö. 

GPG:n asentaminen Microsoft Windowsiin

GNU Privacy Guard (GnuPG) on ohjelma, jota tarvitaan PGP-salattujen tai allekirjoitettujen sähköpostien lähettämiseen. On tarpeen asentaa tämä ohjelma ennen kuin salausta voidaan käyttää.

Mene Gpg4win-projektin verkkosivulle. Se on osoitteessa http://gpg4win.org/

Verkkosivun vasemmalla puolella on "Download"-latauslinkki. Sitä sopii napsauttaa. 

 

Tämä vie sinut sivulle, josta voit ladata Gpg4Win-ohjelman. Napsauta nappia, joka tarjoaa sinulle Gpg4Win-ohjelman uusimman vakaan version. 

Tämä tarjoaa ladattavaksi .exe-tiedostoa. Selaimestasi riippuen joudut ehkä kaksoisnapsauttamaan tätä ladattua tiedostoa (jonka nimi voi olla suunnilleen gpg4qin-2.1.0.exe) ennen kuin jotain tapahtuu. Windows kysyy, oletko varma, että tahdot asentaa tämän ohjelman. Vastaa kyllä. 

Asenna sen jälkeen ohjelma hyväksymällä lisenssi, valitsemalla oikea kieli ja hyväksymällä oletusarvoiset asetukset napsauttamalla "Next", paitsi jos on joku syy tehdä muutoksia.

Asennusohjelma kysyy mihin tietokoneesi hakemistoon sovellus asennetaan. Oletusarvoisen sijainnin pitäisi sopia, mutta kirjoita se ylös, koska voimme tarvita tätä tietoa myöhemmin. Napsauta "Next", kun sijainti on mielestäsi sopiva.

 

Enigmail-lisäosan asentaminen

Asennettuasi PGP-ohjelman yllä kuvatulla tavalla voit asentaa Enigmail-lisäosan. 

Enigmail on Thunderbirdin lisäosa, jonka avulla voit suojata sähköpostiviestiesi yksityisyyttä. Enigmail on yksinkertaisesti käyttöliittymä, jonka avulla PGP-salausta on mahdollista käyttää Thunderbirdin sisältä. 

Enigmail perustuu julkisen avaimen kryptografiaan. Tässä menetelmässä jokaisen ihmisen täytyy luoda henkilökohtainen avainparinsa. Ensimmäin avain on yksityinen avain. Yksityistä avainta suojaa salasana tai tunnussana, se täytyy piilottaa, eikä sitä saa koskaan antaa kenellekään. 

Toinen avain tunnetaan julkisena avaimena. Tämä avain voidaan jakaa niille ihmisille, joiden kanssa tahdotaan viestiä. Kun vastaparin julkinen avain on saatavilla, on mahdollista lähettää tälle henkilölle salattuja sähköposteja. Vain hän voi purkaa salauksen ja lukea sähköpostit, koska ainoastaan vastaanottaja voi käyttää omaa yksityistä avaintaan.

Vastaavasti, jos lähetät kopion omasta julkisesta avaimestasi sähköpostikontakteillesi ja pidät vastaavan yksityisen avaimen salaisena, voit luekea näiden kontaktien lähettämiä viestejä. 

Enigmailin avulla voi lisäksi laittaa digitaaliset allekirjoitukset viesteihin. Viestin vastaanottaja, jolla on aito kopio julkisesta avaimesta, voi vahvistaa, että viesti tosiaan tulee sinulta, ja että sen sisältöä ei ole näperöity matkan varrella. Jos sinulla on vastaanottajan julkinen avain, voit vahvistaa hänen viestiensä digitaaliset allekirjoitukset. 

Asennusohjeet

Asentaaksesi Enigmailin voit suorittaa seuraavat askeleet:

Askel 1. Avaa Thunderbird, valitse Select Tools > Add-ons Add-ons -ikkunan aktivoimiseksi; Add-ons -ikkuna ilmestyy ja siinä on oletusarvoinen Get Add-ons välilehti avoinna.

Askel 2. Kirjoita hakukenttään enigmail, kuten alla, ja napsauta hakukuvaketta. 

Askel 3. Paina "Add to Thunderbird"-nappia aloittaaksesi asennuksen. 

Askel 4. Thunderbird kysyy oletko varma, että tahdot asentaa tämän lisäosan. Luotamme tähän ohjelmaan, joten voimme painaa "Install Now"-nappia. 

Askel 5. Hetken päästä asennus on valmis ja seuraavan ikkunan pitäisi ilmestyä. Napsauta nappia "Restart Thunderbird". 

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.