FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

Tietoturvan perusteet

KeePassin asentaminen

Käsittelemme KeePassin asentamisen Ubuntussa ja Windowsissa.

Mac OSX sisältää mainion siäänrakennetun salasanojen hallintaohjelman, jota kutsutaan Keychainiksi, ja joka on aivan yhtä turvallinen. Haittapuolia ovat, että se ei ole avoimen lähdekoodin ohjelma, eikä toimi muissa käyttöjärjestelmissä. Jos sinun täytyy siirtää salasanasi yhdestä käyttöjärjestelmästä toiseen, on sittenkin parempi käyttää Keepassia. Keychainin käyttöä käsitellään seuraavassa luvussa.

 

KeePassX-ohjelman asennus Ubuntuun

Asentaaksemme tämän Ubuntuun käytämme Ubuntun sovellusvalikoimaa napsauttamalla kuvaketta Ubuntun ohjelmistovalikoima.

Ubuntun sovellusvalikoima

Kirjoita oikeassa ylänurkassa olevaan hakukenttään KeePass ja ohjelman KeePassX tulisi automaattisesti ilmestyä listaukseen.

KeePassX sovellusvalikoimassa 

Valitse kohta (se voi jo olla oletusarvoisesti valittuna) ja paina sitten "Asenna". Sinua pyydetään antamaan valtuutus asennusprosessille:

Salasanan kirjoittaminen

Kirjoita salasanasi ja paina "Tunnistaudu". Tämän jälkeen asennusprosessi alkaa.

Ubuntu ei tarjoa kovinkaan selkeää palautetta siitä, että ohjelma on asennettu. Jos vihreä edistystä kuvaava mittari vasemmalla ja etenemispalkki oikealla ovat kadonneet, voit olettaa, että ohjelma on asennettu. Tarkastaaksesi tämän voit avata ohjelman valikosta Unity-valikko ja kirjoittamalla KeePassX, jonka jälkeen ilmestyy KeePassX-ikoni, jota voit painaa.

KeePassin asennus Windowsiin

Mene ensin KeePassin lataussivulle (http://keepass.info/download.html) ja valitse oikea asennusohjelma. Tätä lukua varten valitsemme nykyisen asennusohjelman (KeePass-2.15-Setup.exe, joka voidaan myös ladata suoraan täältä: http://downloads.sourceforge.net/keepass/KeePass-2.15-Setup.exe).

Lataa tämä koneellesi ja kaksoisnapsauta sitten asennusohjelmaa. Sinua pyydetään ensin valitsemaan kieli, valitsemme tässä Englannin:

Paina "OK" ja näet seuraavan ruudun:

Paina vain "Next >" ja mene seuraavaan ruutuun:

Yllä näkyvässä ruudussa täytyy valita "I accept the agreement", tai emme voi asentaa ohjelmaa. Valitse tämä vaihtoehto ja paina sitten "Next >". Seuraavassa ruudussa sinua pyydetään määrittelemään asennuksen sijainti. Voit jättää tähän oletusarvot, ellei sinulla ole hyvää syytä muuttaa niitä.

 

Paina "Next >" jatkaaksesi.

Edellinen kuva näyttää KeePassin komponentit, joista voit valita. Jätä ne vain oletusarvoihin ja paina "Next >". Päädyt uuteen ruutuun:

Tämä ei tee mitään, mutta näyttää koosteen valinnoistasi. Paina "Install" ja asennusprosessi alkaa.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.