FLOSS Manuals

 English |  Español |  Français |  Italiano |  Português |  Русский |  Shqip

OpenStreetMap suomeksi

Hyödylliset verkkosivut ja lähteet

Verkkosivut ja viitteet

Tämä kirja on olemassaolevan dokumentaation inspiroima. Joukkoon kuuluu joitain todella hyviä blogeja ja verkkosivuja. Suosittelemme myös, että tutustut OpenStreetMap-yhteisön jäseniin saadaksesi tukea, inspiraatiota, ratkaisuja ja ideoita.

Blogit ja wikit

http://www.learnosm.org/ tarjoaa yksinkertaiset askel askeleelta etenevät ohjeet karttojen tekemiseen OpenStreetMapilla. Käytimme sisältöä tältä sivulta monissa tämän kirjan luvuissa.

http://egsc.usgs.gov/isb/pubs/gis_poster/ on juliste, jonka on tehnyt United States Geological Survey, ja joka on hyödyllinen taustoitettaessa karttatietojärjestelmien historiaa ja erilaisia käytössä olevia GIS-järjestelmiä.

http://blog.osmfoundation.org/ on OpenStreetMap Foundationin blogi. Säätiö on voittoa tavoittelematon järjestö, joka toimii Yhdistyneissä Kuningaskunnissa ja tukee OpenStreetMap-projektia.

http://blogs.openstreetmap.org/ kerää blogikirjoituksia monilta yhteisön jäseniltä ja näyttää OpenStreetMap-käyttäjien päiväkirjamerkintöjä.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Video_tutorials sisältää linkkejä erilaisiin video-oppitunteihin, joista voi oppia lisää muokkauksen ja kartoituksen käsitteistä.

http://hot.openstreetmap.org/weblog/ on Humanitarian OpenStreetMap Teamin blogi. Ryhmä käyttää OpenStreetMap-karttatietoa auttaakseen katastrofitilanteissa.

Kysymykset ja viestintä

OpenStreetMap-yhteisöllä on monia postilistoja. Löytääksesi lisätietoa näistä listoista, katso https://wiki.osm.org/wiki/Mailing_lists

http://help.openstreetmap.org/ tarjoaa kysymys- ja vastausfoorumin, joka on erityisesti tarkoitettu OpenStreetMap-vastausten löytämiseen.

http://forum.openstreetmap.org/ on yleinen keskustelufoorumi OpenStreetMapille. Se vaatii rekisteröitymistä ja on jonkin verran vähemmän aktiivinen kuin postilistat.

OpenStreetMapin IRC-kanava on #osm verkossa oftc.net. On myös muita IRC-kanavia eri kielille ja aiheille. Näet listan kaikista IRC-kanavista osoitteessa http://wiki.openstreetmap.org/wiki/IRC.

Katso OpenStreetMap-yhteisöä käsittelevää lukua saadaksesi lisätietoa näistä resursseista.

Lisää kirjoja

OpenStreetMap, Jonathan Bennet (Syyskuun 22., 2010): http://www.packtpub.com/openstreetmap/book.

OpenStreetMap: Using and Enhancing the Free Map of the World, Frederik Ramm, Jochen Topf ja Steve Chilton (Syyskuun 1., 2010): http://openstreetmap.info/.

Kehittäjille

http://trac.openstreetmap.org/ on bugiraportteja varten. 

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Develop sisältää tietoa erilaisten asioiden kehittämisestä OSM-ekosysteemin ympärille. Tästä on paljon tietoa OSM-wikissä ja muilla sivuilla.

There has been error in communication with Booktype server. Not sure right now where is the problem.

You should refresh this page.